- Autor: Marti3
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rezistentní škrob Hi-maize | 25 |
Kompot průměr | 150 |
Cukr průměr | 180 |
Voda | 1800 |
Vločky ovesné průměr | 180 |
Rýže natural syrová | 180 |
Dochucovadla:
skořice 2,5
Energetická hodnota celkem: 8970 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 456,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 202,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 897 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 45.6, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 20.2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rýži uvaříme doměkka, přidáme celé ovesné vločky a vaříme je společně s rýží. Potom přidáme proprané rozinky, cukr, skořici, ovesné vločky mleté, ve studené vodě rozmíchanou maizenu a jablečný kompot. Vaříme do zhoustnutí. Plníme do misek a necháme vychladit. Podáváme s kompotovaným ovocem, případně se šlehačkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.